IK Vista

Referat: Habo IF Vit - IK Vista

Ett soligt, men blåsigt Slättens IP i Habo var arenan för dagens match där de blåvitrandiga hemmaspelarna ivrigt väntade som kalvar som skulle ut på årets första grönbete. Stämningen under färden hos bortaspelarna var på topp och entusiasmen gick inte att ta miste på. Det här skulle bli roligt!

1:a halvlek
Matchen inleds med att lagkaptenen för dagen, Pelle, vid slantsinglingen väljer att byta planhalva. Taktiskt rätt då det gav Vistaspelarna en betydande medvind. De först fem minuterna är det hemmalaget som håller i bollen, utan att skapa några direkt farligheter. Vistas första ordentliga anfall kommer genom en snabb omställning med 3-4 kvalitetspassningar där Viggo avslutar med en hård yttersida i kryssribban. Efter det anfallet tar gästerna över fullständigt. I den åttonde minuten kastar Wide NS ett snabbt inkast på offensiv planhalva till Jonathan som kommer fri mot mål och kan lirka in 0-1 mellan benen på målvakten. Vistaspelarna fortsätter att diktera matchbilden men tyvärr lyckas Habo i halvlekens sista minut få in ett inspel i straffområdet och anfallaren avslutar högt i målet, otagbart för Olle, och lagen går till halvtidsvila med ställningen 1-1.

2:a halvlek
Habospelarna blir påmanade av sina ledare att ta avslut från långt håll och att slå långbollar på deras snabba forward. Just en sådan långboll resulterar i ett friläge som petas in i Olles bortre hörn fram till 2-1 i den femte minuten. I den tolfte minuten visar Vide G prov på fin teknik när han bryter igenom och serverar Noel som lyfter in bollen i krysset fram till 2-2. Direkt efter målet får Habo en dubbelhörna efter fina räddningar av Olle. Olle boxar också bort den andra hörnan och bollen hamnar hos Pelle som slår en perfekt djupledsboll till Noel som visar upp sin snabbhet när han sprintar ifrån försvararen och dunkar in 2-3. Gästerna fortsätter att trycka på och halvlekens femtonde minut får man en hörna där Jonathan lyfter in bollen och Pelle med kraft och precision nickar stenhårt i ribban. I tumultet som uppstår smyger hörnläggaren Jonathan in och lyckas raka in bollen till 2-4. Läge att slappna av lite, tyckte de rödklädda, vilket västgötarna utnyttjade till fullo och inom loppet av en minut hade man gjort både 3-4 och 4-4, vilket också var resultatet i paus i en halvlek som Vista dominerade spel- och chansmässigt.

3:e halvlek
Redan i halvlekens andra minut bryter Tim ett uppspel, spelar vidare till Noel som hittar Wide NS som i sin tur avslutar med vänster fot fram till 4-5 till gästerna. I Halvlekens åttonde minut får Olle sträcka ut ordentligt och göra en fin räddning nere vid stolproten. Tyvärr får han minuten senare se sig överspelad när bollen retfullt rullar in efter en tilltrasslad situation och matchen är återigen oavgjord. Men grabbarna i röda tröjor visade sig ha mest ork och beslutsamhet. 5-6 kommer i tionde minuten efter att Jonathan trampat runt på vänsterkanten och hittat in till Viggo som trycker in bollen lågt i målvaktens vänstra hörn. Sju minuter senare drar Wide NS på ett fint skott som resulterar i 5-7. Habo putsar till siffrorna i matchens sista sekunder när deras anfallare får bollen på djupet och avslutar i krysset. 6-7 till IK Vista blir slutresultatet.

Sammanfattning
Mycket bra match i omstarten av serien. Våra grabbar hade mest boll och försökte verkligen att spela fotboll, medan Habospelarna allt som oftast slog långt. Alla spelare bidrar till segern genom uppoffrande försvarsspel och fint passningsspel. Svårt att hitta någon som sticker ut så alla får en extra stjärna för insatsen.